Üzem és iroda: H-2134 Sződ, Szent István út 4.   |   e-mail: iroda@csira.hu
Mobil: 00 36 30 486 6962    |    okovital@csira.hu

Élet van bennük!

Az étkezési csírák életerősek, mivel a csírázási folyamat során intenzív növekedést és fejlődést tapasztalnak. Ez az erőteljes növekedés a magokban található tápanyagokat és energiát használja fel, ami azt eredményezi, hogy a csírák rendkívül táplálók lesznek. Az életerőt a csírák gazdag vitamin- és ásványi anyagtartalma is tükrözi, ami az emberi szervezetnek elengedhetetlen a megfelelő működéshez. Emellett az antioxidánsok magas szintje, amelyek a csírákban találhatók, hozzájárulnak a sejtek védelméhez és az öregedési folyamatok lelassításához. Az étkezési csírák életerősségét tovább fokozza az alacsony kalóriatartalmuk és a magas rosttartalmuk, amelyek hozzájárulnak az egészséges testsúly fenntartásához és az emésztési rendszer egészségéhez. Életerősek az étkezési csírák textúrája is, amely rendszerint ropogós és friss, így kiválóan feldobják az ételek ízét és állagát. Mindezek a tulajdonságok teszik az étkezési csírákat kiváló választássá azoknak, akik az egészségüket és életerősségüket szeretnék támogatni tudatos táplálkozásukkal.

   

 

„Az Európai Unióban – így hazánkban is – a mezőgazdasági termékeket, a belőlük készült élelmiszereket és takarmányokat csak akkor szabad ökológiai (öko, bio, biológiai, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha a rájuk vonatkozó közösségi és hazai jogszabályok betartása mellett, az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről igazolással (Magyarországon tanúsítvánnyal).” Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A legtöbb csíránk termesztése egy speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett forgódobban történik. A kapacitásunk összességében 750 kg kitermelését teszi lehetővé egyidőben. A mikrozöld termékeinket tálcás állványon termesztjük, ahol több, mint 100 nm-en hajtatjuk a növényeinket. A mungóbabcsíránk előállításához speciális feltételek szükségesek, ezért kifejezetten erre a célra - Magyarországon egyedülálló - új technológiát vásároltunk.

A napi termelés kapacitásunk 2000 kg. A csírák vizes válogatása egy igen érzékeny folyamat, erre a célra speciális csíramosó berendezések állnak rendelkezésre. A csomagolás szakszerűen, kézi munkával történik, mert így tudjuk a legjobban megóvni a termékeink minőségét. 

Termékeink magas minőségének megőrzésében elengedhetetlen a megfelelő tárolási hőmérséklet, hűtés biztosítása. A csírákat növekedésük, vizes válogatásuk után hűtve tároljuk, késztermékké csomagolásukat követően is biztosítjuk a hűtött körülményeket mind a késztermék tárolása, mind a kiszállítása során.

Kedvezményezett neve: Ökovital Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című,
VP-3-4.2.1-15 kódszámú felhívás

Projekt címe: Technológiai fejlesztés az Ökovital Kft-nél

Projekt azonosító száma: 1802632402

Szerződött támogatás összege: 18 503 339 Ft

Támogatás mértéke: 40 %

Projekt befejezési dátuma: 2017. szeptember 29.

Projekt tartalmának rövid bemutatása: Jelen fejlesztés keretében a versenyképesebb üzemi környezet kialakítása érdekében új, egyedi zöldcsíra gyártási technológiák beszerzését valósítottuk meg. A csíráztató gépekkel hatékonyan, gazdaságosan, viszonylag kis helyen lehet jó minőségű, nagy mennyiségű csírát elállítani. A fejlesztés két részből állt: Egyrészt a meglevő általános csíráztatási technológia bővítése forgódobos csíráztató géppel, másrészt mungobab csíra komplex csíráztató rendszer telepítése. Mindkét gép egyedi gyártású, mivel a termékpalettát kepéző csírákhoz különböző gyártási technológiai feltétek szükségesek, továbbá a cégünk gyártási igényeinek, szakmai feltételrendszerének legjobban megfelelő specifikációk alapján készültek.