
Minőség
A bővülő forgalom és az egyre szélesedő partnerkör az évek során szükségessé tette termelési technológiánk, alapanyag- és készáru-kezelésünk folyamatos fejlesztését és korszerűsítését, figyelembe véve és betartva az üzem és a raktárok teljes területére vonatkozó élelmiszer-biztonsági és higiéniai követelményeket. Ennek eredményeként cégünk 2018 óta alkalmaz külső szakértő által kidolgozott és az IFS nemzetközi szabvány szerint ellenőrzött élelmiszer-biztonsági rendszert.
De mi is az IFS ?
Az IFS egy Nemzetközi Élelmiszer Szabvány az élelmiszer-biztonságra, amely egységes értékelési rendszert alkalmaz a beszállítók minősítésére és kiválasztására, segíti a kiskereskedőket termékeik élelmiszer-biztonsági láncának fenntartásában és figyelemmel kíséri a kereskedők saját márkaneve alatt forgalmazott élelmiszer termékek minőségi szintjét. Az IFS szabvány az élelmiszer-feldolgozás minden lépésére érvényes a beszállítóktól a gyártáson keresztül a vevőknek történő kiszállításig. A követelmények kapcsolódnak a HACCP (Veszélyelemzés és Kritikus Ellenőrzőpontok) rendszerhez, amelyet részletes előfeltétel-programok támasztanak alá, melyek részét képezik a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat), a GLP (Jó Laboratóriumi Gyakorlat) és a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) követelmény-rendszereknek. Segítségével felépítettünk és működtetünk egy olyan irányítási rendszert, melynek révén még jobban eleget tudunk tenni az élelmiszer-biztonsági követelményeknek és az ehhez kapcsolódó jogszabályoknak.
Pontosan nyomon tudjuk követni a beérkező alap- és csomagolóanyagainkat a félkész és késztermékek gyártásáig ill. a késztermékeinket a raktározástól a vevőknek történő kiszállításig.
Képessé váltunk az élelmiszer-biztonsági teljesítmény javítására, hatékony figyelésére és mérésére. Jelentősen csökkentettük a termék előállításunk során keletkező hulladék mennyiségét és minimálisra csökkentettük az esélyét egy esetleges termék visszavonásnak vagy visszahívásnak. Így beszerzéseink, gyártási-, csomagolási, szállítási technológiánk mindent igényt kielégítően megfelel a legmagasabb követelményeknek. Termékeink nyomon követhetőek a termőföldtől a fogyasztók asztaláig!
Bio - Csak természetesen
„Az Európai Unióban – így hazánkban is – a mezőgazdasági termékeket, a belőlük készült élelmiszereket és takarmányokat csak akkor szabad ökológiai (öko, bio, biológiai, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha a rájuk vonatkozó közösségi és hazai jogszabályok betartása mellett, az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről igazolással (Magyarországon tanúsítvánnyal).” Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.


Honnan lehet tudni, hogy a bio késztermékbe bio alapanyagok kerülnek?
A helyszíni ellenőrzéskor meggyőződnek arról, hogy minden, az üzembe érkező
mezőgazdasági alapanyag rendelkezik-e megbízható, hiteles igazolásról a bio eredetre vonatkozóan. A biotermék szinonimája az ökológiai termék kifejezés, amely azt jelenti, hogy az adott áru vegyszermentes alapanyagok felhasználásával készült, és a termesztés során kizárólag biológiailag lebomló vagy természetes szereket alkalmaztak. Az előállítás során tilos génmanipulált alapanyagokat vagy azok származékait felhasználni, valamint a föld, amelyben az alapanyagokat termesztették, legalább három éve nem lehetett vegyszerrel kezelve. A
mungóbabcsíra kivételével valamennyi BIO CSIRI csíra tanúsított bio termék. Büszkék vagyunk arra, hogy mi szállítjuk a SPAR Magyarország üzletlánc üzleteibe a SPAR Natur*pur bio termékcsalád tagjai közé tartozó brokkoli-, póréhagyma- és bio keverékcsírákat.