SPÁRGA SALÁTA
póréhagyma csírával
A megtisztított spárgát rövid ideig sós vízben főzzük, majd darabokra vágjuk. (Konzerv spárga esetén nem kell főzni.) A tejföllel összekevert majonézbe tesszük a feldarabolt spárgát, a virsli- és zöldhagyma karikákat. Hűtőbe helyezzük néhány órára, majd póréhagyma csírával gazdagon megszórva tálaljuk.
Hozzávalók:
50 dkg friss vagy konzerv spárga • 1 csomag füstölt virsli • majonéz • 1 dl tejföl 1 csomag zöldhagyma • ¼ doboz póréhagyma csíra
PROSCIUTTO E MELONE
zöldborsóhajtás sonkában dinnyével
A sárgadinnyét megmossuk, felvágjuk szeletekre és levágjuk a héját róla. A zöldborsóhajtásokat kisebb csoportonként körbetekerjük a sonkával és a dinnye mellett tálaljuk. Ízlés szerint néhány csepp balzsamecet krémmel díszítjük.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka (Prosciutto di Parma, Serrano) • 1 sárgadinnye • 1 doboz borsóhajtás
TORTILLA - lucernacsírával
A csirkemellet felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, és egy kevés olívaolajjal megsütjük, hozzáadva a mexikói fűszerkeveréket. A paradicsomot felvágjuk, majd a tortilla lapokat 2-3 perc alatt előmelegített sütőben puhára sütjük. A kész lapot megkenjük fokhagymával ízesített tejföllel/avokádókrémmel, megszórjuk kukoricával/babbal, paradicsommal, és a kész csirkével, majd lucernacsírával a tetején összegöngyöljük és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell • 1 doboz csemegekukorica • tejföl 1 gerezd fokhagyma • 1 csomag mexikói fűszerkeverék • ½ kg paradicsom 1 csomag tortilla lap • ízlés szerint vörösbab, avokádó • 1 doboz lucernacsíra
ZÖLDBORSÓ-KRÉMLEVES
borsóhajtással
A zöldborsót kevés sóval vízben megpároljuk, majd sűrű szitán vagy szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt borsókrémet egy kk vajjal és 1 dl tejszínnel hígítjuk, szerecsendióval megszórjuk, felmelegítjük, majd tálaljuk. Díszítésként zsenge zöldborsóhajtást és pár csepp tökmagolajat használunk.
Hozzávalók:
40 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó • vaj • tejszín só • szerecsendió • tökmagolaj • 1/4 doboz zöldborsó hajtás
MUNGÓBABCSÍRÁS RÁNTOTTA
A tojásokat habosra felverjük, majd a tejjel, csipetnyi sóval összekeverjük. Egy serpenyőben a felmelegített olívaolajban először a hagymát, majd a mungóbab csírát 1-2 percig átsütjük, ezután hozzáöntjük a felvert tojásokat. Az elkészült rántottára friss mungóbabcsírát szórunk, majd így tálaljuk. Ízlés szerint sonkával, kolbásszal vagy gombával is gazdagíthatjuk.
Hozzávalók:
4 tojás • 1 dl tej/vagy tejföl • olívaolaj só • ½ fej hagyma 20 dkg mungóbabcsíra