csira visszacsira galeriacsira elore

Növesztett bio rukkola



Vitaminok: A,B,C és K, béta-karotin
Ásványi anyagok: kálcium, vas
A rukkola, azaz a borsmustár ca. 80%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, jelentősége a szív- és érrendszeri megbetegedéseknél van. Erősíti az immunrendszert, baktériumölő hatású. Klorofillt tartalmaz, amely a vért tisztítja, újítja. Csökkenti a gyulladásokat, segít az emésztési folyamatokban, étvágyjavító, antioxidánsokat tartalmaz. A rukkola az olasz konyha egyik elmaradhatatlan fűszernövénye. A növényhez hasonlóan a csírának is frissítően enyhén csípős, pikáns, kissé füstös, mogyoróra vagy dióra emlékeztető aromája van. Paradicsommal, sajtokkal salátaként, vagy szendvicsek kiegészítőjeként fogyasztható.