



Zöldborsócsíra

Vitaminok: A, B1, B2, C
Ásványi anyagok: foszfor, kálcium, kálium, magnézium,vas

Karban tartja csontjainkat, izmainkat és az érrendszeri betegségre, valamint a vérnyomásra is kedvező hatást fejt ki. Gyulladásos betegségekre, emésztési zavarokra is érdemes fogyasztani. A borsó csírájában nyolcszor több fólsav van, mint a babcsírában, hétszer több C vitamin, mint az áfonyában és négyszer több A vitamin található, mint a paradicsomban.
A friss zsenge zöldborsóhajtásokra elég ránézni és üde zöld színéről máris a tavaszi rét, és a természet jut az ember eszébe. A tányéron is szép látványt nyújt üde zöld színe és érdekes formája.
Számtalan ételt készíthetünk belőle, legyen szó levesről, főzelékről vagy köretről, de hidegtálak, sajttálak díszítésére is kiváló. Ám a zöldborsó friss, zsenge hajtása nem csak egy finom zöldség, hanem értékes vitaminok tárháza is.