BIO

EU - ORGANIC LOGÓBIO – CSAK TERMÉSZETESEN!

„Az Európai Unióban – így hazánkban is – a mezőgazdasági termékeket, a belőlük készült élelmiszereket és takarmányokat csak akkor szabad ökológiai (öko, bio, biológiai, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha a rájuk vonatkozó közösségi és hazai jogszabályok betartása mellett, az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről igazolással (Magyarországon tanúsítvánnyal).”  Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

 

Honnan lehet tudni, hogy a bio késztermékbe bio alapanyagok kerülnek?

A helyszíni ellenőrzéskor meggyőződnek arról, hogy minden, az üzembe érkező mezőgazdasági alapanyag rendelkezik-e megbízható, hiteles igazolásról a bio eredetre vonatkozóan.
A biotermék szinonimája az ökológiai termék kifejezésnek, azt jelenti, hogy az adott áru vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készült, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló vagy természetes szerek használtak.
Az előállítás során tilos génmanipulált alapanyagokat vagy azok származékait felhasználni, valamint az a föld,
amelyben az alapanyagokat termesztették, már legalább három éve nem volt vegyszerrel kezelve.
A mungóbabcsíra kivételével valamennyi BIO CSIRI csíra tanúsított bio termék.
Büszkék vagyunk arra, hogy mi szállítjuk a SPAR Magyarország üzletlánc üzleteibe a SPAR Natur*pur bio termékcsalád tagjai közé tartozó BROKKOLI- , PÓRÉHAGYMA-, PIKÁNS és BIO KEVERÉKCSÍRÁKAT.